I radioen hos Roland Møller - og lidt om at stille op i medierne

Så fik jeg også prøvet at blive starstruck …

Roland klip

Radio 24syv er efterhånden blevet mit andet hjem. I forbindelse med SE og HØR-sagen har jeg således flere gange besøgt studiet – heriblandt programmerne ”24syv Morgen”, ”Reporterne”, ”Det, vi taler om” og senest – i fredags – ”Politiradio”.

Det sendes i dag søndag fra kl. 16.05 – 17.00, men hvis du ikke har tid til at lytte “live”, så tjek podcasten ud på http://www.radio24syv.dk/programmer/politiradio/, hvor det lægges ud umiddelbart efter.

Jeg synes personligt, at det er en – undskyld udtrykket – skidegod kanal, og det er nogle gange dejligt befriende at høre begavet taleradio helt fri for forstyrrende musik. De fleste har nok prøvet det, hvis de for eksempel har lyttet til “Mads og Monopolet”. Musikken forstyrrer. Hvis man først bevidst har slået ind på debat-programmet, der vel nok er landets største lyttermagnet på tværs af alle kanaler, så er det dét, man vil høre.

Man kan ikke undgå at tænke, at det som lytter ville være kærkomment at høre et dilemma eller to mere i stedet for at blive tvangsindlagt til at udsætte ørerne for den nye single med Britney Spears eller for 1000. gang at lytte til “For evigt” med Volbeat midt i det hele.

Måske er jeg bare blevet gammel, men jeg hylder hellere taleradio og programmer, man bliver klogere af, end pophelvede og over-energiske stand up-spradebasser på eksempelvis The Voice. Jeg hører vel med mine 38 år efterhånden mere til P4-segmentet end P3’s ditto, og jeg lytter hellere til Pop.fm og Radio Nova end Radio NRJ. Ud over Statsradiofoniens bud på en kanal til ”de lidt ældre”, så lytter jeg derfor meget til eksempelvis ”Fodbold.fm”, ”Reporterne” og især ”Det, vi taler om” på Radio24syv, der ligger placeret i People’s Press’ domicil på Vester Farimagsgade i København.

Håndtryk med Roland

Værten på “Politiradio”, kriminalreporteren Marie Louise Toksvig, ringede til mig forleden for at få en indledende snak, fordi hun – lige som de fleste andre journalister med interesse for krim-stof – er vågnet op af tys tys-dvalen, her inden et anklageskrift formentlig snart lander. Efter at hun på min opfordring havde læst denne blog, var hun dog pludselig – sagt i al beskedenhed – fyr og flamme for at få mig i studiet.

Det ville jeg gerne. Dels fordi jeg godt kan lide at give noget af mig selv og fordi programmet graver et spadestik dybere end så mange tabloid-mediers clickbait-artikler, men også fordi jeg naturligvis øjnede lidt reklame for skriverierne her på Bloggers Delight. Det fik jeg – og tak for dét, Marie :-D.

Mens Nikolaj Vraa, Ditte Okman, Mascha Vang, Elisa Lykke, Henrik Qvortrup og co. var i hovedstudiet live lige ved siden af i det faste fredags-show ”Det, vi taler om” for ironisk nok at tale om mit kerneområde  – sladder om de kendte –  entrerede jeg i stedet et mindre studie, hvor vi skulle optage ”Politiradio” til planlagt udsendelse i dag.

Det virkede ærligt talt lidt ironisk at det stof, jeg allerhelst taler om, blev behandlet godt og grundigt i det ene studie, mens jeg – qua SE og HØR-sagen – begav mig ind i det andet for at tale om sigtelser, tiltaler, politi og retssag. Det var på en eller anden forunderlig måde et meget beskrivende og sigende billede på mit tidligere liv kontra mit nuværende.

De faste medværter – Toksvigs sidekicks – er den tidligere politimand, Dan Bjerregaard, og skuespiller-opkomlingen og – ja, det mener jeg faktisk – megastjernen Roland Møller, som har forladt en tidligere kriminel løbebane til fordel for skuespillet, der endda også har bragt ham til Hollywood.

Selv om jeg har mødt mange kendte gennem tiden – også kendte, som med al respekt er langt større stjerner end Roland – må jeg sgu indrømme, jeg blev lidt starstruck, da jeg med et fast greb rystede næver med hovedrolle-indehaveren i film som ”Nordvest” og senest den meget roste ”Under sandet”. Han er mindre – læs: lavere – end jeg troede, efter at have set ham på det hvide lærred, men manden emmer bare langt væk af autoritet, selvsikkerhed og karisma.

I begyndelsen af udsendelsen troede jeg, at Roland Møller er et regulært dampbarn, for telefonen blev konstant tjekket, sms’er blev skrevet i lind strøm og benene blev aldrig holdt helt i ro. Pakken med Blå Kings placeret på bordet lige foran ham tolkede jeg dog efterhånden som årsagen til uroen. Manden virkede simpelthen som om, han var pisse rygetrængende efter bare 10 minutter i studiet :-D.

Jeg følte undervejs i den timelange udsendelse, uden sammenligning i øvrigt, at han som eks-kriminel mere end nogen forstod min situation. Han sad flere gange undervejs og gav mig thumps up for mine svar (det er den slags, man jo ikke fornemmer ud gennem radioen), og selv om han – i lighed med eks-strisseren Dan – også gik lidt til mig, som de jo naturligvis skal, så følte jeg mig tryg i hans selskab.

Som I kan se i toppen af dette indlæg, sneg jeg mig også til at tage et lille billede af ham undervejs, uden at han så det. Undskyld, Roland – men én gang paparazzi-journalist, altid paparazzi-journalist, ikke sandt?.

Kendt “for sent”

Jeg vil ikke tale for meget om indholdet i selve programmet med mig, for det kan I selv høre, men jeg gik fra studiet med en god fornemmelse i kroppen. Jeg følte, at især værten Marie Louise Toksvig ”var med mig” og mest fokuserede på den personlige deroute frem for harme over det, jeg er anklaget for at have været med til at bedrive på SE og HØR mellem 2008-2011, da tys tys-kilden var aktiv.

Som et kuriosum er jeg lige nødt til at nævne en af mine indledende kommentarer til Roland Møller, da vi gik i gang med at tale om SE og HØR-skandalen. Jeg kunne simpelthen ikke dy mig. Det røg simpelthen bare ud af mig:

”Ja, Roland – du skal nok være glad for, at du ikke var blevet kendt endnu, da tys tys-kilden var aktiv”, sagde jeg – suppleret af et blink med øjnene, der skulle signalere ”hø-hø”.

Jeg gjorde det ikke for at bagatellisere sagen eller gøre grin med de kendte, som engang blev “overvåget”, men for fra start at bryde isen og lave lidt gas. Faktum er jo, at Roland formentlig absolut havde været blandt de interessante kendisser, SE og HØR havde haft “på listen”, hvis han havde været en populær og meget benyttet skuespiller allerede i 2008.

Dengang rendte han dog i stedet rundt og lavede kriminalitet og sad ofte i spjældet, og han havde ingen anelse om, at han otte år efter ville tjene til dagen og vejen ved at ernære sig med skuespil på højt plan frem for at sælge stoffer, lave indbrud eller hvad han nu lavede. Ja, aner faktisk ikke, hvad det var, han røg i fængsel for i tidernes morgen. Det er en saga blot, og det er det, jeg forholder mig til. Alle fortjener en chance til. Det mener jeg mere end nogensinde. Gæt selv hvorfor.

Roland reagerede prompte med et skævt ansigtsudtryk, der dog blev efterfulgt af et lille grin og et koket ”ha-ha”. Han kunne tage det. Respekt for den mand. Og respekt for, at han er kommet ud på den anden side. På den måde er han en ligesindet. Selv om jeg aldrig nogensinde kommer til at være på niveau med Roland Møller hvad hardcore kriminalitet og fængselsophold angår, så har jeg planer om i mindre målestok at opnå det samme, som han har formået:

At komme ud på den anden side. At blive en succes igen. At lære af mine fejltagelser. Og ikke mindst: Blive respekteret for det, jeg kan i dag og ikke fordømt for hvad jeg desværre i sladderens navn bedrev engang …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I radioen hos Roland Møller - og lidt om at stille op i medierne