Hovsa – glemte i skyndingen: Stort tillykke til de fem sigtede, som fik tiltalefrafald

For en gangs skyld har jeg tænkt mig at holde min kæft …

email

Ca@nrlaw.dk

Ventetiden har været lang, kan jeg tænke mig. For journalisterne, der dækker SE og HØR-skandalen, vel at mærke. Hele to uger har de måttet sidde klar ved tasterne, før de i dag (tror jeg i hvert fald) kan søge om aktindsigt i de tiltaltes anklageskrifter.

Om der er en ventetid fra man ansøger, til man modtager “godterne”, eller om man kan få lov til at se det hele med det samme ved forespørgsel, ved jeg ikke, men ikke desto mindre forventer jeg, at medierne fra og med i dag onsdag vil forsøge at få fingrene i tys tys-guldet og derefter granske tiltalerne nøje.

Der har allerede været historier fremme på blandt andet Radio 24syv og TV2 vedrørende indholdet i enkelte anklageskrifter, selv om hele smøren angiveligt ikke var blevet lækket, men kun enkelte passager. Hvordan vil det mon så ikke gå for sig, når medierne får adgang til hele otte anklageskrifter i deres helhed på én gang?

Jeg tror, det her i agurketiden vil være skønt at grave i for de mediefolk, som er sat på sagen. Kigger man på den hungren efter tys tys-historier, der har været i branchen siden afsløringerne i april 2014, så må det udmønte sig i masser af historier og indslag, når nu alt er blevet så meget mere konkret på skrift. Det er nu næsten lige for næsen af dem – klar til at blive fortæret, som var der tale om en udmagret, sulten slagterhund foran en stor skål med Frolic.

Jeg forventer ikke en stor mediedækning, fordi jeg er overrasket over det, vi er blevet præsenteret for. Det er jeg egentlig ikke. I mine øjne er der ikke noget vildt overraskende i ordlyden af tiltalerne. Ingen breaking news. I hvert fald ikke i mit anklageskrift. Men for journalisterne vil meget af det være helt nyt. Det er det, fordi indholdet i anklageskrifterne, i modsætning til de tidligere sigtelser og paragraffer, er væsentligt mere udpenslet og detaljeret. Her kan man se præcist hvad, folk er mistænkt for at have gjort – med tilhørende specifikke perioder for “unoderne”, detaljer om omfang, hvilke konkrete og håndgribelige beviser der er fundet etc. Det har medierne hidtil ikke haft adgang til.

Jeg holder min kæft

Jeg har i den forbindelse besluttet helt egenhændigt, at jeg ikke vil udtale mig desangående. Det er således ikke noget, min solferie-ramte advokat har frarådet mig. Jeg forventer bare, at jeg hurtigt kan komme på glatis, hvis jeg bevæger mig ud på dybt vand, hvor jeg ikke kan bunde. Min rolle kan jeg fortælle om – og har fortalt om. Men paragraffer og deres betydning for mig som tiltalt er der andre – læs: min advokat – som bedre kan sige noget klogt om. Lige pludselig er det fortolkninger af jura, kringlede lov-finurligheder og strafferetslige formuleringer – ikke min ydmyge holdning, der skal videreformidles.

Selvfølgelig kender jeg ordlyden af tiltalerne, og jeg forstår også på et overordnet plan, hvad det er, der står i mit anklageskrift, men hvad det hele konkret betyder i retslig forstand og hvordan tiltalerne og paragrafferne skal tolkes, når man går helt i dybden, er jeg ret usikker omkring. Jeg vil gerne undgå at sige noget dumt, der måske kan bide mig bagi senere hen.

Derfor tillader jeg mig her at henvise til min advokat, Casper Andreasen, som dog lige nu er på ferie i udlandet. Det er som tidligere beskrevet ulempen ved, at anklageskrifterne landede lige op til industriferien. Så kære journalister og reportere: Kontakt Casper på mail, og så vil han så vidt muligt svare på mine vegne – hvis og når han kan.

Mail til Ca@nrlaw.dk.

Og til alle jer andre: Fortsat god sommer. Hvis I har en god sommer i forvejen, altså. Og hvis ikke: Jeg håber, den bliver bedre. Vejret har i hvert fald hidtil været “nederen”, og jeg føler ikke rigtigt, at jeg kan nyde min, når der er så mange tanker, der rumsterer inde bagved hele tiden.

Lidt solskin og lys ville være tiltrængt – både i den ene og anden forstand …

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hovsa – glemte i skyndingen: Stort tillykke til de fem sigtede, som fik tiltalefrafald